Ergoterapi, bireylerin bilişsel, fiziksel, sosyal ve motor becerileri üzerinde çalışarak günlük yaşamda bağımsızlık kazanmalarını, farklı aktivitelere katılmalarını sağlayan günlük becerileri geliştirmeyi ve fonksiyonelliği en üst seviyeye çıkarmayı amaçlamaktadır.
Duyu bütünleme terapisinde, değerlendirme sonuçlarına göre uygulanan müdahale programı ile çocukların yaşadıkları duyusal tecrübelerin nörofizyolojik adaptasyonu ve çocuğun duruma uygun adaptif cevap açığa çıkarması sağlanır.
Çocuğun yaşına uygun olmayan yeme alışkanlıkları gösterdiği, beslenmesinin etkilendiği; aynı zamanda medikal, sosyal ve psikolojik sorunları beraberinde getiren bir durumdur. 2 haftadan uzun sürmesi durumunda tanılanır.
Bebeklerde kapsamlı değerlendirme; homeostatik, duyusal, emosyonel, motor ve kognitif faktörlerin ve bebeğin çevresinde olan tüm etmenlerin gelişim üzerine etkilerinin değerlendirilmesini içerir. Test 4-18 ay arasındaki bebekleri kapsamaktadır.
Disleksi (Özgül Öğrenme Güçlüğü), sözel ve sözel olmayan bilgiyi işleme süreçlerinde kalıtsal ve çevresel faktörlerin etkileşimiyle oluşan nörogelişimsel bir bozukluktur. Bu bireyler okuma, yazma, aritmetik alanda güçlükler yaşar.
Oyun terapisi, çocukların duygularını, düşüncelerini ve deneyimlerini ifade etmelerine yardımcı olmak için oyun ve oyuncakları kullanan bir psikoterapi şeklidir. Oyun terapisi, çocuklar için doğal bir iletişim ve kendini ifade etme yoludur.
Konuşma terapisi; konuşma ,dil ve iletişim becerilerini kullanma yeteneğinizi geliştiren bir terapidir. Dil ve konuşma terapisi düşüncelerinizi anlaşılır bir şekilde ifade etmenize ve diğer insanların size ne söylediğini anlamanıza yardımcı olur.